Creatief
Onlangs had ik een bespreking met mijn collega en mede-creatieve geest, Günther de Jong. Wat een feest om samen te sparren, zo leuk, er zit totaal geen structuur in en er gebeuren de mooiste dingen. Heerlijk vind ik dat!
Later zit ik thuis, in het kantoor op mijn computer te werken. Even werp ik een blik op mijn bureau en hoop met grote vrezen dat er niemand binnenkomt. Vooral mijn opdrachtgevers niet 😳. Als ik op bezoek ga bij mijn opdrachtgevers ben ik verzorgd en representatief. Als ik naar mijn bureau kijk is dat wel het laatste wat in mijn hoofd komt: verzorgd en representatief.
Rechts staat nog de kom waaruit ik een salade heb gegeten tijdens de lunch, een theeglas waar water in zit, aantekeningen, een cd box van Harry Potter de Engelse versie (die luister ik in mijn auto om mijn Engels up-to-date te houden). Een stapeltje boeken ‘Mijn Coachgereedschap’ wat ik geschreven heb, mijn ‘motor. zonnebril (hoezo ‘motor’ zonnebril?? Nou, ik heb ook een ‘gewoon voor de dag’ zonnebril), foto’s van mijn vriendin en mij, een four face buddha, Deense kronen, een hondenspeeltje, een mini vrijheidsbeeld met knikkend hoofdje (van een opdrachtgever in Amerika gekregen) en een pot handencreme. Als ik voor me kijk dan staat daar natuurlijk mijn beeldscherm. Onder mijn beeldscherm staan uiltjes die ik van familie en vrienden krijg (omdat ze mij zo wijs vinden🙃) Links staat nog een kleinere four face buddha en een buddha in een kristallen kubus. Er staat een perforator, plakbandautomaat, nietmachine en twee bekers met pennen, brievenopener, schaar en usb sticks. Post, bonnen, een doosje visitekaartjes, post-its en de printer. Voor de printer liggen boeken waar ik mee bezig ben: Samenwerken, Leef je droom, Verbaal meesterschap, Trauma vanuit een ontwikkelingsperspectief en Opvoeden doe je met je brein… Natuurlijk ligt er ook het mandje van Éowyn, de poes. Die ligt altijd bij mij op het bureau terwijl de kleine honden in het poezenmandje aan de verwarming liggen en de grote hond op de grond achter mijn stoel. Kortom een vol bureau en een gevuld kantoortje terwijl ik hier schrijf aan een workshop.

Tijdens het gesprek met mijn collega vertelde hij dat hij in de kernkwadranten (van Gerrickens) had gekeken wat de valkuil is van ‘creatief’. Het zal je niet verbazen dat de valkuil ‘chaotisch’ is.. Dat is ook precies het woord dat in me opkomt als ik mijn bureau zie. En toch zou ik het niet anders willen. Als ik aan het ontwikkelen ben van een workshop dan vind ik het heerlijk om alle lectuur bij me te hebben. Binnen arm afstand. Als daar dan een boek ligt dat ik nodig heb voor een andere cursus dan stoort mij dat niet. ‘Opvoeden doe je met je brein’ moet ik voor 8 juni uit hebben want dan heb ik een cursus over Hechtingsgerichte Systeemtherapie. Dat boek pak ik als ik klaar ben met de voorbereiding voor de workshop en ga studeren. Als er al eventuele structuur in mijn dag zit dan is dat aangeleerd. Van nature ben ik hopeloos chaotisch. Dat chaotische brein zorgde ervoor dat er dingen zoek raakten zoals sleutels of boeken. Dus ik heb een sleutelkastje waarbij ik mezelf heb aangeleerd om de autosleutels bij thuiskomst in op te hangen. Ook heb ik een boekenkast waarin mijn boeken staan, zodat ik ze terug kan vinden als ik ze nodig heb. Maar als ik aan het werk ben dan liggen ze lekker om me heen. Gewoon omdat ik dat fijn vind. Omdat ik blij wordt van boeken. Ze genereren ideeën van en inspiratie waardoor ik dan weer volop creatief kan zijn en een mooie workshop kan maken om mensen inzicht te geven. Hè lekker.☺️