Bjørna persoonlijk

Vanaf kleins af aan heb ik belangstelling in mensen. Waarom doen mensen wat ze doen en wat betekent dat dan? Als klein meisje zat ik bij mijn oom op de klomp als hij in gesprek was met de veehandelaar. Als het gesprek ten einde was vroeg ik hem de oren van het hoofd. Hij moest er altijd om lachen en zei dat ik meer vragen kon stellen dan hij antwoorden kon geven.

Snel verbanden leggen
Ook op school kon ik eindeloos vragen blijven stellen tot verveling of hilariteit van de klas en tot genoegen van menig leraar. Pas veel later ontdekte ik dat ik altijd op zoek was naar een patroon of een verband. Dit is wat er dan gebeurt: In mijn hoofd ontstaat een balletje, daar komt een ander balletje bij en nog één en nog één. De balletjes zijn plukjes informatie. Als ik een bepaald aantal balletjes in mijn hoofd heb ontstaan er als vanzelf verbindingen tussen de balletjes en zie ik het patroon of het verband ontstaan. Dat is wat er gebeurt als ik in gesprek ben met mensen.

Aandachtig luisteren
Voor mij is het belangrijk om oprecht en vol aandacht te luisteren en mij te focussen op alle signalen die tijdens een gesprek op me afkomen. Dat kan zijn door middel van lichaamstaal zoals houding, zuchten, rollen met de ogen, wegkijken of het vertrekken van een spier in het gezicht. En het kan ook zijn door energie die mensen bij zich dragen. Voelt die energie licht en ruim of juist zwaar en donker. Alles is voor mij informatie en die informatie vertel ik naar mensen in beweging te zetten zodat zij in staat zijn tot ontwikkeling.

Opleidingen en cursussen

In de loop der jaren heb ik heel veel diverse opleidingen en cursussen gevolgd. En nog altijd blijf ik leren. Hierbij een greep uit de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb:

HBO Hoger Management, HBO P&A, WO Arbeids- & Organisatie psychologie, Post WO The Human Element, WO Logotherapie.

Op het gebied van Talentontwikkeling ben ik gecertificeerd voor TMA en MBTI onderzoek.

Ik train en coach in het Nederlands en Engels.

Sinds juli 2005 heb ik mijn eigen organisatieadviesbureau van waaruit ik coach, training geef en consultant ben. Als consultant ondersteun ik met name managementteams op diverse vraagstukken.

Vanuit mijn rol als expert word ik o.a. gevraagd voor cultuurtrajecten bijvoorbeeld om een organisatie van vraaggestuurde benadering naar aanbodgestuurde benadering te transformeren. En ook het begeleiden van verwaarloosde teams is iets waarin ik mijn expertise kwijt kan. Al diverse keren heb ik voor organisaties onderzoek mogen doen naar gedragsvraagstukken op de werkvloer, je kunt hierbij denken aan pestgedrag, grensoverschrijdend gedrag en ander gedrag dat mensen het werkplezier ontneemt. Managementteams analyseren en onderzoeken welke eigenschappen ontbreken in een team vind ik uitermate boeiend. De fase van start-up naar scale-up begeleiden en ook kritisch onderzoeken wat nodig is om een organisatie in zwaar weer door de storm te loodsen behoort tot mijn ervaring. De rode draad is persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en samenwerken.

In de loop van de jaren is mijn interesse toegenomen naar zingecentreerd leven en werken en heb ik buiten de opleidingen op het gebied van HR, arbeids- en organisatiepsychologie ook een opleiding gevolgd voor psychotherapeut vanuit de stroming Logotherapie. Deze therapie is ontwikkeld door Viktor Frankl, psychiater en Auschwitzoverlevende.
Ondersteunend hieraan heb ik de cursus EMDR gevolgd en de daaropvolgende verdiepingscursussen.
Soms zijn mensen geblokkeerd en lukt het hen niet om zich te ontwikkelen of zich te verbinden met hun eigen potentieel. EMDR kan hierbij helpen.

Ook ben ik met andere logotherapeuten actief en verbonden aan Frankl Life Coaches, zingecentreerde lifecoaching: www.frankllifecoaches.nl

Contact

informatie aanvraag